Hoofdsponsor:
Het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen op het WK Veldloop 2018
Delen
Advertentie

 

Gisterenavond heeft de gehele groep na het eten nog een kleine wandeling gedaan in de buurt van het hotel.

Wat een bijzondere plek om een wereldkampioenschap te houden, Champ-de-Mars. Onder de rook van de Eiffeltoren is het parcours uitgezet. Geen cross zoals je zou verwachten met modder, hoogteverschillen, waterplassen en glijpartijen maar een parcours dat bestaat uit geel gravel. Goed hard, niet geschikt voor spikes en een snel parcours.

Als ik aan kom met de HOD-bus is het team het parcours al aan het verkennen. Elke bocht wordt goed bekeken, de snelle stukken maar ook de gevaarlijke stukken (uitglijden) worden in de hoofden opgenomen. Natuurlijk zie je ook weer de verbroedering die sport brengt. Er worden direct fantastische foto’s geschoten met mensen van All over the World. De eerste vriendschappen dreigen te ontstaan maar niet voordat de race echt is gelopen morgen.

Iedereen lijkt fit, heeft voldoende focus op de wedstrijd en lijkt klaar voor de race. De jongens lopen 4 x een ronde van ongeveer 1500 meter en de meiden 3 x een ronde, met start en finish komen ze dan respectievelijk uit op 5500 meter en 4155 meter.

Ondertussen heb ik, samen met Koen, een meeting waar we alle ins en outs van de wedstrijd horen. Helaas komen we net te laat, door het maken van de foto’s, om het applaus dat we krijgen omdat Nederland het enige land is dat alle WK’s aanwezig is geweest (23ste keer, met dank aan mijn voorgangers) in ontvangst te nemen.

Bijzondere verandering t.o.v. vorig jaar is dat de startnummers e.d. pas in calling room worden gegeven een half uur voor de wedstrijd. Net voor de wedstrijd wordt er een loting gedaan om de startvakken te verdelen, waarbij startvak 1 in het midden is en startvak 2 rechts en startvak 3 links van startvak 1. Zo gaat het door tot alle startvakken zijn verdeeld. Iedereen hoopt op een oneven nummer omdat dit iets gunstiger lijkt dan een even nummer. We zullen het morgen zien.

Het startsignaal voor morgen wordt AVOS MARQUES en dan zal het startschot worden gegeven. Een oproep voor de supporters om geen nationale vlaggen mee te nemen omdat dit een verzoek is van de ISF.

Rond de klok van 11.30 uur gaat iedereen terug richting bus, Koen en Meike gaan met de metro omdat er een toets gemaakt moet worden door Meike. Die moet nog even presteren alvorens we naar de openingsceremonie gaan. Hier zal Vivian Nederland vertegenwoordigen om de vlag het stadion van Pierre de Coubertin in te dragen, heel bijzonder om op deze plek dit te mogen doen. De spirit van de olympische gedachte zal hierbij aanwezig zijn. Na de opening zal de groep snel naar het hotel gaan om rust te pakken en morgen te knallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *