Hoofdsponsor:

WK Veldloop

Het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen op het WK Veldloop 2018

Delen

Advertentie

Hoi allemaal,

Op deze pagina gaan we proberen tijdens het WK dagelijks actuele verslagen te zetten zodat een ieder die geïnteresseerd is in het team actueel op de hoogte blijft.

Tevens zullen we proberen de live-stream hierop te zetten.

 

 

 

 

Onderstaand deel 2 geschreven door Aniek en Jonne. Helaas is de ps weg gevallen door het uitvallen van de computer (accu-proleem).

Hallo allemaal,

Vandaag, de eerste dag na de wedstrijd, zijn we ondergedompeld in de cultuur van Budapest. Het begon met een bezoek aan het parlementsgebouw, een van de grootste en mooiste gebouwen in Europa (Als je Budapest opzoekt in Google is dit het eerste wat je tegenkomt 😉 ). Daarna gingen we naar de ‘heros square’ waar standbeelden van Hongaarse helden staan en bezochten we nog een kerk waar we werden achtervolgd door een cameraman. Deze filmde hoe we de kabouterplopdans deden met onze persoonlijke assistentes Victor en Claudia.

IMG_9932 IMG_9940 IMG_9952 IMG_9957 IMG_9981 IMG_9995
Als allerlaatste culturele stop gingen we met de hele groep op boten die ons een twee uur lang durende rondvaart gaf op de Donau.

IMG_9997
Toen we eenmaal terug waren in het hotel hadden de coaches een quiz voor ons voor bereid. De strijd tussen de jongens en de meisjes ging er hard aan toe, maar eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Er komt nog een tie-breker aan, dus stay tuned!
Al met al was het een lange dag waarin veel gelopen werd en zijn we blij om te gaan slapen (grapje!).

 

Groetjes Jonne en Aniek

Culturele dag

Het is toch echt wel anders wakker worden met regen en een koude wind. Jorrit heeft afgesproken een lange duurloop te doen van 90 minuten met Peter, de coach van de selected teams van Australië. Ik moet helaas afhaken omdat ik om 08.30 uur wordt opgehaald voor het programma met de HOD’s. Ze hebben om 07.00 uur afgesproken, door dit vroege tijdstip zijn er geen atleten die ook nog even mee willen voor een rondje. Dat is eigenlijk maar goed ook omdat we gisteren na het plaatsen van het bericht op de website op zoek zijn gegaan naar een aantal kinderen die de beslissing had genomen op zoek te gaan naar een KFC of een Mac Donalds iets verderop in de stad.

Na een laatste check op de kamers kwamen we hier achter en hebben we telefonisch contact gezocht met de groep kinderen. We zijn naar elkaar toegelopen om elkaar halverwege te ontmoeten. Helaas bleek de aantrekkingskracht van de Mac Donalds groter dan onze oproep om terug te keren naar het hotel. Na een goede donderspeech en wat pedagogisch georiënteerd om je heen kijken was het besef bij iedereen aanwezig dat het niet verstandig is om zonder iets te melden weg te gaan. Gelukkig liep alles met een sisser af, ook de laatste 100 meter naar het hotel alwaar we achterna werden gezeten door een agressief diertje.

Na een dus iets kortere nacht zitten we om 08.00 uur toch allemaal aan het ontbijt. Om 08,30 vertrek ik en om 09.00 uur begint het programma voor de groep met geocaching. De camera is meegegeven en de verhalen laat ik ze zelf schrijven vandaag. Ik ben benieuwd.

Terwijl de kinderen en de coaches nog aan het geocachen zijn heb ik even snel wat foto’s van de klompendans toegevoegd! Vooral voor de mensen die niet over Facebook beschikken!

IMG_9924 IMG_9915 IMG_9912 IMG_9832 IMG_9816

 

Met deze titel begonnen we vanmorgen met alle berichten op Facebook en in de App naar de kinderen. De vragen die terug komen zijn wat voor een trainingsbroek de deelnemers aan moeten doen.

Rond de klok van 07.45 uur hebben we het damesteam compleet om te ontbijten. Bij de mannen duurt het iets langer omdat de lift behoorlijk op zich laat wachten. We zien strakke koppies bij het ontbijt. Het is goed om te zien wat een wedstrijd met de atleten doet. Hier hebben ze ruim een half jaar naar toe gewerkt, hier is het om te doen geweest. Alle sponsoractiviteiten, alle trainingen, alle activiteiten die door hebben kunnen gaan omdat er getraind moest worden moeten vandaag uitwijzen wat het gaat opleveren.

Tijdens het ontbijt zien we de familie Mohamed en de familie Mols enkele chocoladecroissants op het bord leggen. We adviseren de mensen om deze niet te eten. Over tweeënhalf uur is de wedstrijd. Eten binnen drie uur voor de wedstrijd vinden we al niet zo slim, laat staan het eten van chocolade. We hebben het er behoorlijk vaak over gehad met de atleten maar moeten ze toch weer waarschuwen. Morgenvroeg mogen ze alles eten maar nu even niet!!!

Om 08.45 uur vertrekken de bussen van groep B naar Margaret Island. Helaas duurt dat een paar minuten langer omdat groep A twee Canadese meiden heeft die niet op tijd klaar staan waardoor alle bussen moeten wachten. Hier is nog zo voor gewaarschuwd.

Gelukkig kunnen we een paar minuten later vertrekken en zijn we iets na negen bij het evenemententerrein. We hebben alles goed doorgesproken dus de kids kunnen aan de slag met de warming-up en de voorbereiding voor de wedstrijd. De meiden zijn om 10.30 uur aan de beurt.

IMG_9626

Om 10.20 uur sluit de calling-room. Ruim voor deze tijd zijn de meiden in de calling-room en klaar voor de start. De coaches verdelen zich over het parcours waardoor coachen van de atleten op meerdere plekken gaat lukken. We zien een snelle start bij de meiden waar alle meiden een beetje in het midden van het veld weg starten. Na driekwart ronde zien we Jonne als eerste dame gevolgd door Aniek (dat was een verrassing voor ons allemaal). Naomi en Ruby volgen niet veel later. Charlotte moet er duidelijk nog in komen en Pascalle zit er zeker niet lekker in en loopt op de zesde plaats en klaagt over haar bovenbeen. Ik roep nog “ontspannen lopen” en hoop dat het voor haar gaat lukken. Een paar honderd meter is het voor haar nog wat zwaarder geworden maar het lijkt er op dat ze door wil bijten. Je hebt er niet voor niets alles aan gedaan om hier te staan.

IMG_9657

Jeroen en Jorrit staan nog halverwege het parcours en ik ga bij de finish staan om de meiden het laatste stukje toe te juichen. Uiteindelijk zien we de meiden in de onderstaande volgorde finishen waarbij de 22ste plek is behaald. We zijn ontzettend trots op alle deelnemers, ook al is het voor de één beter gegaan dan de ander.

Naam Plaats Tijd Totale plaats
Jonne van Bunningen 76 13.18 22ste
Ruby Prudon 88 13.52
Aniek Henken 91 13.54
Charlotte van Wees 93 14.02
Pascalle Doorenbos 114 15.12
Naomi Mols 121 15.56

 

Ondertussen staan de jongens klaar aan de start. Zij hebben drie ervaren atleten in het team waardoor we zeker weten dat dit goed is gekomen. Zij willen kiezen voor een snelle start met Abdikhani en Illian voorop.

De start wordt vertraagd door Turkije die volgens de deelnemers te laat in de calling-room zijn. Daarnaast zien we een Turkse jongen 20 seconde voor de start nog even een sprintje maken waardoor de start wordt uitgesteld. Dan is het zo ver en worden ze weg gestart. Het gaat niet zo heel snel en zowel Illian als Abdi (groot) lopen rond plek 25. Dat is een mooie start en we hopen dat ze iets op kunnen schuiven. Het Turkse team loopt met vier lopers voorop en zij bepalen de wedstrijd. Ik hoop in de tweede ronde dat Illian bij de boys kan komen omdat het niet zo snel lijkt te gaan. Helaas is er een versnelling aan het begin van ronde drie waardoor het niet gaat lukken. In 15.10 komt de eerste Turkse loper over de finish. Dezelfde jongen won ook twee jaar geleden. Hij ziet er niet uit als 18 jarige maar volgens het paspoort blijkt het te kloppen.

IMG_9713

Net voor de start ontmoeten we twee collega’s die even op bezoek zijn. Zij zoeken het meidenteam op en moedigen de jongens aan. FANTASTISCH DAMES!!!!

We zien aan het einde van de eerste ronde dat Abdi (groot) het moeilijk heeft en bijna twintig plekken achter Illian loopt. Hij heeft het zwaar. Zijn bewegingen in zijn armen zijn groot en hij loopt te gespannen. We proberen hier op te coachen. Een kleine twintig plekken hier achter loopt Pepijn en we zien dat hij juist zeer ontspannen loopt. Dat kan nog weleens een tweede plek in het team gaat worden voor hem.

Kleine Abdi loopt ontspannen en is klaar voor de inhaalrace. Gijs en Frank lopen daar nog iets achter maar ook zij lijken zich niet gek te laten maken.

In de tweede ronde schuift Illian iets naar voren net als Pepijn, kleine Abdi, Gijs en Frank. Grote Abdi heeft het echter nog zwaarder. We blijven coachen op ontspannenheid in zijn loop. Dan gaan we de laatste ronde in en loopt Illian rond plek 25. We zien Pepijn net achter grote Abdi en zien dat hij sterker loopt en hem zal passeren net als kleine Abdi die niet achter Pepijn loopt. Gijs en Frank doen het goed en schuiven langzaam op. Dat wordt nog spannend.

IMG_9760

We verdelen ons weer en coachen op verschillende plekken. En tot slot zien we de volgende uitslag komen. Abdi is helaas uitgestapt, hij had het erg zwaar en brak toen Pepijn en zijn broer hem passeerde. Hij moest stoppen omdat hij moest overgeven, harder kon hij echt niet. Uiteindelijk baalt hij enorm en zijn we met zijn allen wel even bezig om hem weer in de groep te krijgen. Gelukkig zien we in de loop van de dag de “oude” Abdi weer terug komen.

Naam Plaats Tijd Totale plaats
Illian Martens 22 16.30 14de
Pepijn Tesser 69 17.51
Abdirahman Mohamed 84 18.24
Gijs Elshout 95 18.50
Frank Joosten 97 18.56
Abdikhani Mohamed DNF

 

Direct na de loop begint het grote ruilen, iedereen heeft iets kunnen ruilen. Men is zeer tevreden over alle artikelen van Nieuw-Zeeland, Australië en Italië. Laten we Turkije en Marokko niet vergeten.

IMG_9804

Terug in het hotel gaan Jorrit en ik samen met de Australische coach voor een duurloopje (iets meer heuvel dan die 7-Heuvelen) en kan iedereen relaxen en even omkleden om vervolgens na het eten te vertrekken naar de Nations evening. Hier richten we een stand in met kaas (vele soorten en smaken), drop, stroopwafels en kleden we ons om in de traditionele volksdans kleding. De stand is zeer populair en we werken goed aan onze FairPlay. We zijn populair bij veel landen en hopen dat we uiteindelijk deze prijs gaan pakken. Al jaren is Nederland er dicht bij maar zal het dan toch????? Ik ben er nog niet gerust op zal ik maar zeggen. Als de optredens van de landen beginnen ga ik  op pad met alle Head of Delegations voor een galadiner in het gemeentehuis. Ik kan helaas het optreden van het team niet zien maar zojuist heb ik het filmpje gezien en weet ik zeker dat de populariteit van dit team ontzettend hoog is. En wat een gaaf optreden hebben ze gegeven.

Als ik rond 23.00 uur terug kom in ons hotel is de groep aan het eten, mooie tijd toch voor het avond eten. Ze gaan rond middennacht allemaal naar hun kamer om morgenvroeg een culturele dag met geo-caching en een rondvaart te doen. Deze dag zal wederom door Jeroen en Jorrit worden begeleid omdat ik een ander programma volg en in de middag een meeting heb voor de Friendships Relay die op de laatste dag zal worden gehouden. Hoe het verslag er morgen uit gaat zien weet ik nog niet precies omdat de programma’s verschillend zijn. We gaan het zien. Wellicht wordt het een dag zonder een actueel verslag.

Voor nu kunnen we terug kijken op een mooie dag met uiteindelijk prima resultaten. Iedereen heeft gedaan wat hij kon. De teleurstellingen zijn ondertussen wat afgenomen, de lach op de gezichten zijn terug en nu is het genieten tot het einde van het kampioenschap.

De foto’s van de avond voeg ik later toe omdat het fototoestel ondertussen op de kamer ligt.

Welterusten