Categorieën
WK Veldloop 2018

Matchday

Iedereen lijkt bij het ontbijt klaar voor de strijd, de vaste patronen worden aangehouden. Ellen en Manjorie pakken de voeding welke ze normaal gesproken ook eten voor een wedstrijd. De rest gaat aan tafel voor het ontbijt. Het duurt echter wel even voor iedereen aan tafel zit omdat de afwas van gisteren nog moet worden gedaan door het hostel. Hierdoor vertrekt de bus iets later maar dat is vandaag niet erg omdat uiteindelijk de wedstrijd voor de jongens pas om 15.00 uur start. De meiden starten nog eens 45 minuten later.

Rond de klok van 11.00 uur arriveert het team uiteindelijk, ik ben dan al ruim een uur op het venue en heb alles al gecheckt.

Als ik iedereen zie dan lijkt het er op dat iedereen inderdaad fit is. Er heerst nog een relaxte sfeer.  We zien al veel ouders langs het parcours staan, ze checken allemaal even waar ze zijn moeten om de wedstrijd goed te kunnen volgen. Rond de klok van 11.30 zien we de moeder van Manjorie, zij  heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd van 12.00 uur. Aan deze wedstrijd mag iedereen mee doen, ouders, belangstellenden, coaches,………. Ik haal Jorrit, Koen en Riske nog even over om mee te gaan doen zodat we als Nederland keurig het podium kunnen pakken. Ze mogen mee doen maar niet winnen omdat ze niet van te voren hebben ingeschreven. Uiteindelijk start de wedstrijd een kwartiertje later en wordt Jorrit keurig tweede. Later we het er maar op houden dat zijn voorbereiding gisterenavond niet optimaal was.

Als ik daarna even in de tent komt dan blijkt dat Ruben behoorlijk wat last van zijn nek heeft. Het zit even vast, ik ga met hem naar de fysio waar zijn probleem redelijk wordt verholpen. Hij kan dus ook redelijk ontspannen starten.

De jongens starten rond de klok van 13.45 uur met de warming-up. Om 14.22 worden we door de organisatie gevraagd om naar de call-room te komen. Hier krijgen de atleten hun startnummer, worden de foto’s gecheckt door een scan te maken van het startnummer en gaan de atleten in de zone waar niemand anders dan zij mogen komen. Ook de meiden gaan ruim op tijd richting call-room en hebben alles op tijd in orde.

De jongens starten aan de linkerkant in startvak 19, de meiden iets later aan de rechterkant in startvak 22.

Bij de start van de jongens gaat het tempo er behoorlijk aan toe. Illian kan goed mee komen op plek 5 maar merkt halverwege de ronde dat het tempo pittig is. Hij beslist om iets gas terug te nemen om vervolgens keurig als 8ste over de finish te komen. Een geweldige race en zeer tevreden in een tijd. Helaas valt er een redelijk gat tussen Illian en Teun. Achteraf is dat jammer omdat het maar 2 punten scheelt met de 10de plek van Italië. Maar we mogen tevreden zijn met alle prestaties van de jongens, met plek 61, 68 en 80 ligt het heel dicht bij elkaar. Voor Thimo en Ruben is respectievelijk een 80ste en 93ste plek.  Hieronder de resultaten van het Nederlandse schoolteam;

 

naam startnummer tijd plaats overall
Illian Martens 329 16.51 8     210 punten

 

11de

Teun ter Haar 331 18.35 61
Mirto Canters 326 18.51 68
Pepijn Tesser 330 19.04 73
Thimo Philipsen 328 19.29 80
Ruben Hachmang 327 19.42 93

De meiden zitten bij de start goed mee voorin. Manjorie loopt halverwege de eerste ronde op de 2de plek en Ellen op de 10de plek. Als ze onder de boog van de eerste ronde doorkomen loopt Manjorie rond plek 10 en Ellen rond plek 15, een top eerste ronde.

Manjorie besluit om bij een meisje met een blauw shirtje te blijven waardoor ze langzaam naar voren kan komen en uiteindelijk een fantastische 6de plaats in de wacht sleept. Ellen komt uiteindelijk helemaal stuk over de finish op een 15de plek. Wat mogen deze meiden trots zijn op deze prestatie. Helaas is het gat met Meike (89) en Roos (92) iets te groot waardoor er geen top-10 in zit. Uiteindelijk is een keurige 12de plaats het hoogst haalbare. Vivian wordt 94ste en Frederike 95ste maar niet zonder nog een eindsprint te doen. Geweldig dat iedereen bij de eerste 100 is gefinished. Uiteindelijk is iedereen blij dat het er op zit, de spanning is er af. De meeste meiden voelen zich niet helemaal top omdat de buik niet helemaal mee werkt. Beetje misselijk, te veel gegeten omdat er een hongergevoel is na de finish, verzuring van de maag zijn redenen die redelijk snel weer zijn bijgetrokken.

 

Onderstaand de resultaten van de meiden;

naam startnummer tijd plaats overall
Manjorie Jansen 321 14.14 6     202 punten

 

12de

Ellen van Doorn 323 14.42 15
Meike Schelhaas 325 17.40 89
Roos Nijhof 322 17.52 92
Vivian Dirks 320 18.01 94
Frederike Verhoeven 324 18.14 95

 

Aan het einde van de race van de meiden begint het te regenen. Jeroen, Jorrit en ik scoren nog een banner om op school op te kunnen hangen.

Als we op de bus moeten wachten dan gebruiken we de tijd even om te oefenen voor de klompendans van vanavond. Dit doen we in een kleine ‘party” tent waardoor we dit droog kunnen doen. Helaas hebben we geen muziekbox bij ons waardoor we het op de ouderwetse manier doen, gewoon lekker zingen met zijn allen.

Dan terug op de bus richting hotel en straks door naar de culturele avond. De foto’s volgen snel.