Hoofdsponsor:
Het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen op het WK Veldloop 2018
Delen
Advertentie

Na de friendships relay gaat elk team zijn eigen kant op. Om 19.50 uur hebben wij de bus naar stadion Pierre de Coubertin voor de prijsuitreiking en de sluitingsceremonie.

Het team is keurig op tijd maar wel raar dat iedereen een plastic flesje, gevuld met ??????? mee neemt in de bus. Na een kleine check blijkt dat het team besloten heeft om er een gezellige avond met een mixdrankje van te maken. Hier grijpen de coaches prima in en het is de eerste keer dat we de groep toe moeten spreken en waar we duidelijke afspraken gaan maken. De toespraak doen we op de trappen bij het stadion waardoor we aan de late kant aankomen. Sterker nog op het moment dat we binnen lopen start de muziek en komen de vlaggen van alle landen het stadion in. Het is de bedoeling dat alle HOD’s de vlag mee begeleiden. Ook Zweden is nog niet aanwezig. Via de “artiesten” ingang worden we met zijn tweeën meegenomen en stromen we halverwege in bij de vlaggendragers.

Het team wordt op de plek gezet in het midden van de zaal. Niet veel later wordt aan elke HOD een bijzonder mooie trofee uitgereikt en ontvangen we de officiële uitslagen van het WK. Ik zie dat de Nederlandse delegatie door Jeroen bij elkaar wordt geraapt en dat ze in het midden van de zaal worden gezet, niet wetend dat zij ondertussen instructie krijgen hoe ze zo dadelijk de zaal in moeten lopen. Er komen een aantal bobo’s langs die ons en de vrijwilligers bedanken voor de deelname, daarna gaat iedereen terug naar zijn plaats.

Dan komt de uitreiking van de belangrijkste prijs van het WK, de fairplay-prijs. Ik weet dat Rob van der Laan (HOD voor heel veel WK’s) en Ton de Graaff (vele WK’s met een team aanwezig geweest en ook diverse malen als HOD opgetreden) vereert zullen zijn als Nederland deze prijs een keer in ontvangst kan nemen. De prijs geeft aan dat het team zich prima heeft gehouden aan de afspraken die worden gemaakt door de ISF. Daarnaast geeft het aan dat het team (atleten, coaches en HOD) open staat voor verbroedering, zorgt voor een goede sfeer en altijd bereidt is zich in te zetten voor iedereen. Daarnaast speelt de presentatie mee voor het team, ben je op tijd (dit was overigens niet altijd dit jaar) op de plaatsen waar je moet zijn, vertegenwoordig je het land op de goede wijze door de juiste team-kleding op de juiste momenten te dragen en ga zo maar door. We hebben er als Nederland zo vaak net naast gegrepen dat we hopen dat het eindelijk eens een keer zo ver zal zijn. En wat is het mooi als dan eindelijk door de speaker wordt geroepen; and the fairplay price is for THE NETHERLANDS. Dit is geweldig voor iedereen maar vooral voor de voorgangers, de KVLO die de inschrijving voor deze WK’s verzorgd en voor het team.

Daarna worden de prijzen voor alle categorieën uitgereikt. Opvallend dat Marokko bij drie van de vier categorieën op het podium staat. Aan het worden de certificaten van deelname voor de deelnemers klaar en wordt iedereen naar beneden geroepen om een aantal mooie foto’s te maken. Er is wat onduidelijkheid waar het eindfeest wordt gehouden maar al snel blijkt dit in een zaal achterin de hal te zijn. Het Nederlandse team dompelt zich onder in dit feestgedruis. De bus van 11.00 uur halen we niet maar uiteindelijk stappen we om 11.30 uur in de bus. Koen heeft een mooie banner voor zijn school in de hand en Jeroen scoort een banner van 15 meter lang. Beide zullen een mooie plek krijgen in de school.

Als we terug komen in het pension dan pakken we de groep nog even apart en maken we duidelijke afspraken over de rest van de avond. Daarna sluit ik officieel af met het uitreiken van de certificaten en het bedanken voor deelname. Voor de meesten onder ons de eerste en de laatste keer dat ze op een WK hebben gestaan voor een enkeling wellicht niet (Teun, Ellen en Manjorie zet hem op de komende jaren jullie kunnen het).

We kijken terug op een fantastisch WK waar we hebben genoten van de individuele prestaties van de lopers. Met een individuele 8ste plek bij de jongens en een fantastische 6de en 12de plaats bij de meiden en een teamprestatie op plek 11 en plek 12 waren we al zeer tevreden. Maar aangevuld met de fairplay-prijs mogen we op elke deelnemer ontzettend trots zijn.

Dank jullie allen voor de betrokkenheid en het vertrouwen en wie weet, tot over 2 jaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *