Hoofdsponsor:
Het Montessori College en het Stedelijk Gymnasium uit Nijmegen op het WK Veldloop 2018
Delen
Advertentie

Paris Nord

Zo soepel als het verliep om in Parijs te komen zo stroef gaat het dan als je met een bus jezelf moet verplaatsen in Parijs. Overigens is het nog wel benoemingswaardig dat Koen zeer vriendelijk is geweest om zijn plaats in de Thalys af te staan aan één van de meiden die een slapend koppel dat in Amsterdam al in is gestapt niet wakker krijgt. Hierdoor is de eigen plaats ingenomen door twee naar alcohol stinkende Fransozen. Gelukkig is dit pas vanaf Brussel een probleem en dan is het nog maar een dik uurtje naar Parijs.

Koen staat even zijn stoel af.

In Parijs duurt het dan ook even voordat we in Fiap Jean Monet zijn om te accrediteren. Uiteindelijk kunnen we nog op tijd lunchbonnen bemachtigen om een hapje te eten. Na de lunch krijgt iedereen zijn accedicatie omgehangen en scheiden de wegen van de HOD en het team zich. Het team slaapt in hostel/hotel Generator, bijzonder om te weten dat de ouders van Pepijn hier ook verblijven.

Wilbert slaapt in het Ibis Porte d’Italie, wellicht dat we hier nog verandering in aan gaan brengen.

Voor nu is het mooi dat we weten wat de rest van de week ons brengt. Allereerst verkennen we morgen tussen 11.00 en 11.30 uur het parcours. Wat een mooie plek hebben ze uitgekozen. Champ De Mars is de plek letterlijk onder de Eiffel toren, tevens heeft het een fantastisch boven aanzicht. Onderstaand plaatje zal dat wel duidelijk maken. Uiteindelijk hebben we nog niet duidelijk hoeveel meter 1 rondje is maar dat zullen we morgen na afloop van de training wel duidelijk hebben. De vermoedens zijn nu 4 rondjes voor de meiden en 5 voor de jongens maar dat zou ook weleens het dubbele kunnen zijn.

Overigens hebben de Fransen het goed geregeld. De tickets voor de culturele dag (Le Centre Pompidou) en voor het reizen met de metro voor de rest van de week zijn al in ons bezit. Nu alleen nog hopen dat het parcours er strak bij ligt morgen en overmorgen.

Via Facebook van isfsports.org is een live link te vinden voor de mensen die niet in staat zijn om de wedstrijd in levende lijve te komen aanschouwen.

Onderstaand het programma voor de komende dagen, voor nu even rust voor de drukke dagen die komen gaan.

schema van de week

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *