Categorieën
WK Veldloop 2018

Vivian Dirks had vanochtend het geluk dat ze het juiste nummer had geraden om vanavond de vlag binnen te dragen. Iets om trots op te zijn, vergeet niet dat je wel staat in het Pierre du Coubertin. Hoe toepasselijk is het om hier de Nationale Hymde van de ISF en het volkslied van Frankrijk te horen. Deze man heeft de olympische gedachte tot werkelijkheid gebracht. Dan is het vast ook niet erg dat je bijna 20 minuten lang met een vlag in de handen moet staan omdat er een aantal “belangrijke” mensen iets moeten zeggen.

 Overigens wel erg bijzonder dat Hicham El Guerrouj, drie maal deelnemer aan de olympische spelen en vier maal wereldkampioen en wereldrecordhouder op de 1500m (3,26,00) hier een toespraak houdt omdat hij schoolsport steunt, GEWELDIG. De Marokkanen laten dan ook van zich horen op de tribune.

Ik ben al iets eerder in de hal omdat het verkeer een keer meezit in Parijs. De groep arriveert tegen vijven met de eigen gids die vanaf vanmiddag de gehele week bij ons is. Ik mag er niet bij vertellen dat deze iets langer moest wachten omdat Meike toch echt haar toets af moest maken.

De organisator van dit WK heeft er voor gekozen om samen te werken met diverse scholen uit Frankrijk. Het gehele toernooi wordt begeleidt door studenten, zo ook de openingsceremonie.

Heerlijk om te zien dat er in een hoog tempo aan rope-skipping wordt gedaan en dat het ook weleens fout kan gaan. Daarna komen de vlaggendragers op en komt er een luid applaus voor Vivian als Nederland op komt gelopen.

Niet veel later is het de beurt aan een grote groep leerlingen die aan steps gaat doen gevolgd door de officiele opening. Op het laatst is er nog een groep die een spectaculaire dans neer zet. Allemaal niet zo professioneel als een beroepsgroep zou doen maar ze hebben er hard voor getraind en het is in de gedachte van de ISF, mooi om te zien.

Ik heb nog een diplomatic reception waar ik dan zelf even op de foto mag met Hicham (insiders mogen dat zeggen) om niet veel later met een busje terug te gaan naar het hotel. Morgenmiddag sluit ik aan bij de groep om te proeven hoe zij het hebben ervaren. Vanavond zal een ieder er vroeg in liggen. Zo dadelijk nog even wat informatie over en weer appen (zoals dat heden ten dage gaat) en dan klaar voor Matchday.

ZIN AN!!!!!